My vision:

A Mánia by eeve - a stílus, egyéniség, egyediség összhangjára épül.

Mania by eeve

„A ruha, amit viselünk, szabása, színe határozza meg környezetünknek rólunk való véleményét.”
(Luigi Pirandello)

 

Kollekcióink tervezésénél a világ, a társadalom változásait és ez által az öltözködés alakulását vesszük alapul.

A legfontosabb szempontok a ruháink tervezésénél és kivitelezésénél a hordhatóság, a kényelem és a minőség!

Ruháink alapanyagai a legújabb szín trendeknek és kiváló anyag minőségi követelményeknek felelnek meg. A kellékek felhasználásánál szintén az egyediségre törekszünk. A fazont, a formát illetően az anyag színétől és mintájától függően szeretjük az egyszerű letisztult vonalakat vad formákkal megfűszerezni.

Kollekciónk darabjai teljesen egyediek, nagy részéből egyetlen egy darab készül.

A szezonálisan elkészülő ruhadarabjaink a fiatalos, elegáns merész nőknek és férfiaknak készülnek, és igényel némi bátorságot és önbizalmat a viselésük. Akiknek viszont ezek a darabok túl merészek, de a fotóink alapján megtetszenek a ruháink, - akár az anyag, szín vagy esetleg fazont illetően,- Nekik személyre szabottan az Ő egyéniségükhöz tervezzük meg az öltözéket!

A Haute couture ruhadarabjainkat mindig egy vásárló megrendelésére, kiváló minőségű, drága anyagokból, különleges figyelemmel, gyakran időigényes kézimunkával készítjük.

Az ilyen egyedi ruháknál legfontosabb, hogy a vendéget megismerjük, ilyenkor több személyes találkozó alkalmával csak beszélgetünk, színeket és fazonokat tesztelünk, hogy milyen a kedves megrendelő valódi ízlése. A tervezés előtt rávezetjük a vendéget, hogy a valódi igényét meg tudja fogalmazni és ne pedig címlapfotók alapján rendeljen, egy számára esetlegesen teljesen idegen darabot! Fontos, hogy a ruhát tudja viselni az illető, ezért a tervezés folyamata egyfajta önismereti tréningnek is megfelel. Általában minden ember elégedetlen és kritikus a külsejével, ezért elsőként, - függetlenül attól, hogy milyen álmokkal érkezett, szembesíteni kell a saját külső adottságaival. Ilyenkor nem a vendég lelkét tiporjuk, inkább a számára előnyösebb vonalakat és színeket mutatjuk meg, tükör előtt, hogy lássa, nem kell ragaszkodni semmi konkrét elképzeléshez, mert valódi szakember segítségével a legelőnyösebb oldalát hangsúlyozzuk ki, aminek eredményeképp tündökölni, ragyogni fog és önbizalma – önértékelése pozitív irányba fejlődik.

A Mánia by eeve legnagyobb értéke, a magas színvonalú minőségi tudás, aminek köszönhetően bármilyen ruhadarabot el tudunk készíteni, a saját maximalista elvárásainknak megfelelően, teljesen egyedi stílusban.

Soul couture ruháink lényege, az emberismeretünk, az emberek iránti tiszteletünk és szeretetünk. Mára a Mánia by eeve hitvallása lett, hogy az öltözködés által segítse a lélek fejlődését és kiteljesedését! Fontos számunkra az, hogy akinek ruhát készítünk, megismerjük a személyiségét, a lelki világát és az Álmait. Tudnunk kell, mivel foglalkozik és mik a jövőbeli tervei, milyen alkalomra és milyen környezetben fogja viselni a ruhát.

Miért? Csak mindenki gondoljon bele, hogy a kedvenc ruhája miért is kedvenc?

Talán azért mert a színe feltölti energiával? Vagy, mert a fazonnak köszönhetően jól sikerült egy megjelenés? Igen, bármilyen furcsa és lehet, nem sokan gondolnak bele, de a megfelelő ruha erőteljesen befolyásolja életkörülményeinket és életvitelünket. A ruházatunk erősen tükrözi a lelki világunkat, a lelki egyensúlyunkat és ez alapján ítél meg a környezetünk. Viszont mi a Mánia by eeve –nél az öltözködés segítségével pozitívan tudjuk befolyásolni, elősegíteni a személyes lelki fejlődést az által, hogy folyamatosan apró lépésekkel építjük fel a vendég ruhatárát. Talán ez a hozzáállásunk az, ami egyedivé és különlegessé tesz minket, és ahogy minden ember más és egyedi így válnak a ruháink is egyedivé, a tulajdonosa pedig egyéniséggé! Mindenkit csak biztatni tudok, fedezze fel a saját egyedi stílusát és használja élet céljai eléréséhez!

A tervező: Samu Éva

Eve"Aki soká tétovázik, az hamarabb szab el egy ruhát, mint aki bátran vág bele a szövetbe."
Rejtő Jenő

A bátorságomat a sok éves szakmai tapasztalatnak köszönhetem, egészen a varrástól a modellezésen át a tervezésig jutottam. Én az alapoknál kezdtem a ruhakészítés művészetét. Megtanultam, először varrni, megismertem a gépeket és a technológiákat és az egyik legfontosabb dolgot, az anyagismeretet. Ezek az alapok segítettek abban, hogy ma már csak egy szikra pattan ki a fejemből és rögtön teljes egészében meg is tudok valósítani bármilyen ruhát és nem szükséges heteket - hónapokat papíron-ceruzával tervezgetnem, ellentétben azokkal a tervezőkkel, akik csak rajzolni tanultak és csekély ruhaipari ismereteket sajátítottak el.

Nagyon szerencsés vagyok, amiért a ruhakészítés több oldalát is megtapasztalhattam, volt szerencsém ruházati nagykereskedéseknek, modellezőként szabásmintákat, méretsorozatokat készíteni. Ezekben az időkben megszerzett tapasztalataim segítettek hozzá, hogy mára nincs olyan emberi méret és nincs olyan fazonú ruha, amit ne tudnék síkba - papírra fektetni, hogy utána az alapanyagból kiszabva elkészítsük, amit megálmodtunk.

A szakmai tudásomnak és a szakma iránti alázatomnak köszönhetően, lehetőségem volt a kifinomult egyedi készítést is magamévá tenni, több hazai tervező mellett és menyasszonyi ruha szalonokban végzett munkám segítségével. Ezen hosszú útnak a segítségével, jutottam el odáig, hogy tapasztalataimat mára a saját márkám a Mánia by eeve keretein belül tudom hasznosítani. Mint minden szakmában itt is a legnagyobb kincsnek az számít, hogy teljes egészében rálátásom van a részletekre és nem függök senkitől.

A ruhatervezés volt az álmom, és az álmom valóra vált, nagyon szerencsés vagyok, mert olyan munkám van, amit szeretek. Szeretem a szépet, az embereket és minden darabot művészi alkotásként élek meg. A munkám a személyes emberi kapcsolatokra épüll, a tiszta őszinte kommunikációra, ezért a Mánia by eeve hosszú távú célja továbbra is az egyediség és a személyes baráti miliő fenntartása.

Shortly about me:

A Mánia by eeve legnagyobb értéke, a magas színvonalú minőségi tudás, aminek köszönhetően bármilyen ruhadarabot el tudunk készíteni, a saját maximalista elvárásainknak megfelelően, teljesen egyedi stílusban.

Read more

Get in touch

Telephone: +36 20 530 49 52
E-mail: maniabyeeve@gmail.com

Get social: